Over het koor

Het Schütz Projectkoor te Bilthoven is in 2000 opgericht op initiatief van enkele toenmalige medewerkers van het RIVM. De vaste kern van het koor bestaat uit zo’n 24 geoefende zangers, per project uitgebreid tot zo’n 32 personen. Onder leiding van onze (per 2020 nieuwe) dirigent Martin Kuijlenburg wordt er ca. drie maanden gewerkt aan het programma, met repetities op dinsdagavond in de Oosterlichtkerk (voorheen Opstandingskerk genaamd), Bilthoven. Elk project wordt minstens tweemaal uitgevoerd, een keer in Utrecht en een keer in onze ’thuisbasis’ de Oosterlichtkerk (voorheen Opstandingskerk genaamd). Soms is er nog een derde uitvoering in de regio. De projecten beginnen eind september, de uitvoeringen vinden vroeg in het nieuwe jaar plaats.

Heb je interesse om mee te zingen met een volgend project van ons koor?
Stuur dan een berichtje naar info@schutzprojectkoor.nl.  Vooral tenoren en bassen zijn welkom.

Oprichter en dirigent Pieter Kramers bij het afscheidsproject "Lux Æterna", Geertekerk Utrecht, 10 februari 2019
Oprichter en dirigent Pieter Kramers bij het afscheidsproject “Lux Æterna”, Geertekerk Utrecht, 10 februari 2019

Pieter Kramers was één van de initiatiefnemers van het eerste project in 2000 en leidde het Schütz Projectkoor tot 2019.  Het koor startte zijn eerste project met de Musikalische Exequien van naamgever Heinrich Schütz. Ieder jaar wordt een thema gekozen; zie bij Vorige projecten voor het volledige overzicht.

Het bestuur bestaat uit de volgende mensen:

• Philip Lijnzaad, voorzitter
  • Marten Marra, penningmeester
  • Ria Aalders, secretaris
  • Mieke Döbken, bestuurslid

Voor meer cultureel aanbod, zie cultuurindebilt.nl.