Mariecken

Inhoud

Mariecken

In juni 2019 zal Theater in ‘t Groen zijn nieuwe project presenteren: Mariecken, een eigentijdse versie van het middeleeuwse mirakelspel Mariken van Nimwegen, geschreven en geregiseerd door Timon Blok. Het thema is het conflict tussen religie en wetenschap, en om die reden zal het RIVM-terrein (Bilthoven) het decor vormen.

.De theaterhandelingen worden aangevuld en ondersteund door koormuziek, verzorgd door dirigent en leden van het  Schütz Projectkoor. Wij zoeken hiervoor nog enkele ervaren alten, tenoren en bassen die er plezier in hebben om in een theater-setting te werken.

Muziek

De koordirectie is deels in handen van onze dirigent Pieter Kramers, en deels in andere handen, nader te bepalen.  De muziek bestaat voor een deel uit eerder door het Schütz Projectkoor uitgevoerde werken.

Uit repertoire Schützkoor 2018-2019:

Michael Haydn, Requiem:

Kyrie, maat 11-23
Dies Irae, maat 1-35
Domine Jesu Christe, maat 16-32

Charpentier, Messe des Morts: Kyrie

Uit repertoire Schützkoor 2017-2018:

Tormis, Sinikan laulu, (maat 1-26)

Uit repertoire Schützkoor 2015-2016:

Ola Gjeilo: Northern Lights (onder voorbehoud)

Niet uit repertoire Schützkoor

Purcell, King Arthur: Song tune (of iets anders van Purcell)

Mendelssohn: Mailied

Voor de slotscène wordt nog nagedacht over de beste muzikale omlijsting/ondersteuning. Mogelijk wordt dit een gedeelte van ca. 4 minuten uit het ‘Gebed na de kanon’ van Arvo Pärt. Dit is in 2018 door het Schützkoor gezongen.

Datums

Koorrepetities

De koorrepetities zijn op dinsdagen in de Oosterlichtkerk (voorheen Opstandingskerk) te Bilthoven,  19:45 – 22:00 (onder voorbehoud)

  • 16 april
  • 23 april
  • 14 mei
  • 28 mei
  • 4 juni

Repetitiedagen met theatercast

Deze zijn samen met de toneelspelers, maar het koor hoeft slechts een gedeelte van de dag aanwezig te zijn.

  • za 8 juni
  • za 15 juni

Generale repetitie

  • za 22 juni, gehele dag

Uitvoeringen

  • 25-30 juni , ‘savonds

Heb je belangstelling? Reacties graag naar Pieter Kramers, pgn.kramers@planet.nl, 030-2291448 of 06-1012-1407

Theater in ’t Groen

Stichting Theater in het Groen uit Groenekan maakt al meer dan tien jaar spraakmakende theatervoorstellingen in de gemeente De Bilt. Met meer dan honderd medewerkers voor en achter de schermen, met gemiddeld 1200 bezoekers per jaar, en met haar multi-discipliniare aanpak is Theater in het Groen niet meer weg te denken uit het culturele klimaat in De Bilt. Eerder speelde ze onder andere ‘Een midzomernachtdroom’ en ‘Wat u maar wilt’ (beiden van William Shakespeare), de compilatiestukken ‘Binnenskamers’ en ‘Judas, Beyaard en het paardenmeisje’, en meest recentelijk de zelfgeschreven voorstelling ‘Don Quichot’. In juni 2018 speelde Theater in het Groen de tweeluik ‘Penelope en de vos’ op twee landelijke locaties in Groenekan.

In 2019 brengt Theater in het Groen op het terrein van het Bilthoven Science Park de voorstelling “Mariecken’. Deze hedendaagse bewerking van het middeleeuwse stuk ‘Mariecken van Niemeghen’ handelt over een actueel thema: het spanningsveld tussen religie en wetenschap. De locatie van het Science Park geeft aan het stuk een extra dimensie. Aan ‘Mariecken’ doen 15 spelers en ongeveer 20 zangers mee.